Pentru donații sau sponsorizări vă rugăm să ne contactați
Direcționează 2% din impozitul pe venit către Organizația Nonguvernamentală SISTEMIS!
Gāndește-te că nu te costă nimic, că impozitul pe anul trecut a fost deja virat la bugetul statului, doar că procentul de 2% pe care alegi să-l direcționezi către ONG-ul nostru poate ajuta la protejarea mediului. Īn același timp, contribui la eficientizarea cheltuirii fondurilor publice.
17 mai este termenul limită pānă la care se pot trimite declarațiile fiscale īn fiecare an, prin care poți direcționa 2% din impozitul pe venitul anual către o instituție non-profit.
Ce trebuie să faci?
Ȋn funcție de sursa veniturilor tale, completează Declaratia 230 sau Declaratia 200, (descarcă pdf-ul apăsānd pe numele declarației) după cum urmează:
1. Dacă ești angajat și ai venituri numai din salarii, completează Declaratia 230, denumită "Cerere privind destinația sumei reprezentānd pānă la 2% din impozitul anual" (punctele A și B). La această cerere se atașează fișa fiscală aferentă anului pentru care depui declarația.
Ȋn cazul īn care, nu știi suma corespunzătoare a 2% din impozit, poți lăsa rubrica necompletată - va fi calculată de către organele fiscale. Trimite prin poștă Declaratia 230 și fișa fiscală, īn atenția administrației financiare de domiciliu sau depune-le personal pānă īn data de 17 mai (anual)!
2. Dacă ești angajat și ai venituri și din alte surse decāt salariul de bază sau ești PFA, completează cu datele tale personale Declaratia 200 (punctul III) "Declarație specială privind veniturile realizate īn anul anterior" .
Trimite prin poștă Declaratia 200 și fișa fiscală pe adresa administrației financiare de domiciliu sau depune-le personal pānă īn data de 17 mai al anului curent!
Se mai pot descărca și de pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (portal ANAF, http://anaf.mfinante.ro: Declaratia 200, Declaratia 230).
Vă mulțumim!

 

 

© 04.2014Webdesign Adrian Ursu ©2012 UAIC